Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ďábelské topinky

Na horách vám vyhládne - nebojte se použít hotovou kupovanou omáčku, večeřet budete během chvilky.

Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
29 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Opékání: 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 čerstvé červené chilli papričky, zbavené semen, nakrájené na proužky
    • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
    • 300 g mletého hovězího masa
    • 100 g rajského protlaku
    • 400 g hotové rajčatové omáčky na těstoviny (např. od Panzani Napoletana nebo Primavera)
    • mořská sůl, případně cukr na dochucení
    • 200 g ementálu nebo jiného tvrdého sýra, nastrouhaného
    • 8 krajíců chleba (např. Šumava), přepůlených
    • olej na smažení
    • 5 stroužků česneku

Příprava jídla

1 Na oleji asi pět minut opékejte cibuli, chilli papričky a papriku. Přidejte mleté maso, míchejte dalších pět minut a vařečkou při tom drťte hrudky. Vmíchejte protlak, rajčatovou omáčku a přiklopené vařte za občasného míchání asi 20 minut, až směs zhoustne. Podle chuti dosolte, případně mírně oslaďte, vypněte a vmíchejte jeden prolisovaný stroužek česneku. Nechte vychladnout.

2 V rozpáleném oleji osmažte plátky chleba dozlatova, osolte a potřete česnekem. Nandejte na ně silnou vrstvu masové směsi, posyp te sýrem a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Pokud máte čas a chuť, dejte do toustové směsi místo hotové omáčky konzervu krájených rajčat a okořeňte bylinkami podle vlastní chuti. Bude ale trvat déle, než vše zhoustne.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář