Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smetanové ústřice zasypané slaninou

Dekadentní lahůdka

Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 2-4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Středomořská

Ingredience

    • 3 plátky slaniny, najemno nasekané
    • 2 lžíce strouhanky
    • 1 lžíce worchesterské omáčky
    • 4 lžíce 40% smetany
    • 12 ústřic, otevřených
    • sůl a pepř
    • 2 citrony, nakrájené na čtvrtky
    • rozpečené překrojené rohlíky k podávání

Příprava jídla

1 Rozpalte větší těžkou pánev, snižte plamen a vyškvařte slaninu. Když začne zlátnout a vypeče se tuk, vsypte do pánve strouhanku a promíchejte.

2 Worchesterskou omáčku smíchejte se smetanou, rozdělte ji na ústřice, osolte, opepřete a navrch nasypte osmahnutou strouhanku se slaninou. Pod grilem v troubě pečte dokřupava a dozlatova. Servírujte s dílky citronu a rozpečenými rohlíky.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář