Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fazolové pirohy

Vařte chytře - polovinu připravené náplně můžete podávat nejprve třeba s kuskusem, těstovinami, polentou nebo quinoou a druhý den ze zbylé poloviny udělat pirohy.

Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: Na 12 pirohů
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 biocibule, nakrájené na půlměsíčky
    • 3–4 stroužky biočesneku, nakrájené na plátky
    • 1 velká červená biopaprika, nakrájená na nudličky
    • biokoření: 2 lžičky drceného kmínu, 2 bobkové listy
    • 1 lžička mleté sladké papriky, 1⁄2 lžičky mletého chilli
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 konzerva loupaných rajčat (bio koupíte například na www.zelenejablko.cz)
    • 2 lžíce rajského bioprotlaku (dm drogerie)
    • 1⁄2 mrkve, nastrouhané najemno
    • 400 g vařených červených fazolí (nebo 2 konzervy)
    • 2 lžičky biomajoránky
    • 500 g listového těsta (v biokvalitě ho nabízejí některé supermarkety nebo Biotop)
    • 1 žloutek z biovejce
    • hrst loupaných sezamových či konopných biosemínek

Příprava jídla

1 Rozehřejte v pánvi olej a asi pět minut na něm opékejte cibuli, česnek a červenou papriku. Pak přidejte koření, 2 lžičky soli a ještě chvilku míchejte; dávejte pozor, aby se nepřipálila sladká paprika.

2 Přidejte loupaná rajčata i se šťávou, protlak, mrkev a fazole. Přiklopené duste na mírném ohni 10–15 minut.

3 Směs nechte vychladnout a vyjměte bobkový list. Podle chuti doslaďte (viz Něco navíc), dochuťte majoránkou, solí a pepřem. Počítejte s tím, že náplň do pirohů musí být chuťově výrazná.

4 Listové těsto vyválejte a rozkrájejte na velké obdélníky (asi 13 x 15 cm). Rozdělte na ně náplň, přeložte a pevně stiskněte okraje. Potřete je žloutkem a posypte semínky. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.

 

 

Něco navíc

- Do náplně můžete přidat sterilovanou kukuřici, uzené tofu či žampiony.
- Když vynecháte mrkev, náplň doslaďte lžící agáve či obilného sirupu.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

28 skvělých slaných receptů z listového těsta

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jednoduché, ale skvělé. Přidala jsem kukuřici a posypala lněným semínkem.
Obrazek uzivatele
Mňam, s kukuřící a lněným semínkem to musí chutnat skvěle!

Přidat komentář