Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sýrové kostky s chilli

Nebojte se chilli. Sýr pálivost utlumí, a taky kostky nebudete hltat všechny najednou. Snad.
Vydání: 2010/2
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 30 minut
P
Chuťovka

Ingredience

    • 100 g anglické slaniny
    • 400 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
    • 400 g ementálu, nastrouhaného nahrubo
    • 3–4 čerstvé chilli papričky, bez semínek, pokrájené na nudličky
    • 1/2 lžičky drcené sušené chilli papričky

Příprava jídla

1 Vyložte slaninou malý pekáček (zhruba o velikosti 27 x 17 cm). Sýr promíchejte s čerstvými i sušenou chilli papričkou a rozprostřete na slaninu. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25–30 minut tak, aby se sýr rozpustil a na povrchu mírně zezlátl.

2 Vyjměte z trouby a po chvíli opatrně slijte co nejvíce vypečeného tuku. Sýr nechte v pekáčku přes noc vychladnout. Potom vyklopte a nakrájejte na úhledné kostky.

NĚCO NAVÍC
  • Sýr můžete zvolit i jiný, jen by měl mít aspoň 45 % tuku v sušině, aby se dobře rozpouštěl.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Přidat komentář