Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kebab s barbecue omáčkou

Hledáte něco pikantního, co se dá dobře jíst rukama u televize při sledování sportovního zápasu? Inspirujte se naším receptem - z kořeněného kebabu se vám budou dělat boule za ušima.

Vydání: 2010/2
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: Na 24 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření: 35 minut
PT10M
Opékání 0:10
Studená omáčka a dip Asijská

Ingredience

    Na omáčku:

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, pokrájená nadrobno
    • 3 stroužky česneku, na plátky
    • 1 drcená chilli paprička
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • 85 g tmavého třtinového cukru
    • 2 lžíce jablečného nebo sladového octa
    • 2 lžíce worcesterské omáčky
    • 1 lžíce hustého rajského protlaku (třeba Valfrutta, Alnatura, Marks & Spencer)

    Na kebab:

    • 2 plátky toustového chleba
    • 3 lžíce bílého vína
    • 1 vejce
    • 500 g mletého masa (směs vepřového a hovězího masa)
    • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 2 hrsti petrželky, nasekané
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • olivový olej na potření
    • chléb pita k podávání

     

Příprava jídla

1 Na omáčku v hrnci na oleji opékejte cibuli, česnek a chilli asi 3 minuty dosklovita. Přidejte zbylé přísady a nechte na nízkém plameni bublat asi půl hodiny do zhoustnutí. Rozmixujte, případně dosolte a nechte vychladnout.

2 Na kebab v robotu krátce promixujte toustový chleba, víno a vejce. Nechte deset minut stát a pak přidejte zbývající přísady. Mixujte, až vznikne stejnorodá směs. Navlhčenýma rukama tvořte 24 válečků a napíchejte je na špejle. Maso mírně přitlačte, potřete olejem a na grilovací pánvi nebo grilu opékejte pět minut z každé strany.

3 Podávejte s chlebem pita a barbecue omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Maso můžete také upéct v troubě předehřáté na 200 °C na plechu vyloženém pečicím papírem. Bude hotové asi za 15–20 minut.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

50 nejlepších receptů s mletým masem

Přidat komentář