Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Škvarkové placky podle Václava Friče

Masopustní pečivo podle šéfkuchaře, pro kterého je tradiční česká kuchyně doslova srdeční záležitostí.

Vydání: 2010/2
Autor:
Hodnocení:
50 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Kynutí: 1 hodina
Pečení: 20 minut
PT15M
Pečení 0:15
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 500 g hladké mouky
    • sůl + hrubá mořská sůl na posypání
    • 4 žloutky
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 1 kostka čerstvého droždí
    • 250 ml mléka
    • 3–4 lžíce sádla
    • 350–400 g vepřových škvarků

Příprava jídla

1 Do hladké mouky vmíchejte větší špetku soli a vytvořte v ní důlek. Doprostřed vyklepněte žloutky, přisypte cukr, rozdrobte droždí, přilijte vlažné mléko, rozpuštěné sádlo a vše promíchejte a zpracujte těsto. Větší část škvarků překrájejte, menší část umelte. Přidejte do těsta a řádně ho hněťte, až se budou tvořit bubliny. Nechte asi hodinu kynout na dvojnásobný objem.

2 Předehřejte troubu na 180 ˚C, horkovzdušnou na 160 stupňů. Z těsta utvořte placky velikosti dlaně, potřete je rozpuštěným sádlem a posypte hrubou solí. Pečte dorůžova asi 20 minut.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené škvarkové brambory

Česká kuchyně – zabijačka a další hody

Komentáře

Obrazek uzivatele
výborné, nejlepší jsou ještě teplé!!!

Přidat komentář