Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Škvarkové placky podle Václava Friče

Masopustní pečivo podle šéfkuchaře, pro kterého je tradiční česká kuchyně doslova srdeční záležitostí.

Vydání: 2010/2
Autor:
Hodnocení:
68 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Kynutí: 1 hodina
Pečení: 20 minut
PT15M
Pečení 0:15
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 500 g hladké mouky
    • sůl + hrubá mořská sůl na posypání
    • 4 žloutky
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 1 kostka čerstvého droždí
    • 250 ml mléka
    • 3–4 lžíce sádla
    • 350–400 g vepřových škvarků

Příprava jídla

1 Do hladké mouky vmíchejte větší špetku soli a vytvořte v ní důlek. Doprostřed vyklepněte žloutky, přisypte cukr, rozdrobte droždí, přilijte vlažné mléko, rozpuštěné sádlo a vše promíchejte a zpracujte těsto. Větší část škvarků překrájejte, menší část umelte. Přidejte do těsta a řádně ho hněťte, až se budou tvořit bubliny. Nechte asi hodinu kynout na dvojnásobný objem.

2 Předehřejte troubu na 180 ˚C, horkovzdušnou na 160 stupňů. Z těsta utvořte placky velikosti dlaně, potřete je rozpuštěným sádlem a posypte hrubou solí. Pečte dorůžova asi 20 minut.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené škvarkové brambory

Česká kuchyně – zabijačka a další hody

Masopustní pečení aneb od pagáčů po koblihy

Pochoutky ze škvarků

Komentáře

Obrazek uzivatele
výborné, nejlepší jsou ještě teplé!!!

Přidat komentář