
Thajské krůtí burgery s mangem
Burger nemusí být jenom z hovězího a chutnat po kečupu a cibuli. Lehký krůtí karbanátek v kombinaci s orientálně ochucenými omáčkami změní váš pohled na maso v housce a pikantní chuť vás nabije novou energií.
Ingredience
- 500 g mletého krůtího masa
- 50 g čerstvé strouhanky (rozmixujte toustový chleba)
- 3 lžíce červené kari pasty (2 lžíce, pokud použijete ostřejší pastu přímo od thajského výrobce)
- 4 jarní cibulky, nakrájené najemno
- 1 vejce, rozšlehané
- sůl
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1⁄2 velkého zralého manga, nakrájeného nadrobno
- 3 lžíce majonézy
- 2 lžíce lime pickle nebo mangového čatní (viz Něco navíc)
- hrst čerstvého koriandru, nahrubo nasekaného
- 1⁄2 velkého zralého manga, nakrájeného nadrobno
- hrst čerstvého koriandru, nahrubo nasekaného
- šťáva z 1⁄2 limety
- 1 čerstvá chilli paprička, zbavená semen a nasekaná nadrobno
- 4 dýňové bulky nebo malé ciabatty
- hrst listů z minisalátu baby gem
- 1⁄2 salátové okurky, oloupané
- a nakrájené na plátky
- 4 masitá rajčata, nakrájená na plátky
Na mangovou majonézu
Na mangovou salsu
K podávání
Příprava jídla
1 Dobře promíchejte mleté maso, strouhanku, kari pastu, jarní cibulku, vejce a osolte. Ze směsi zformujte 4 velké burgery. Dejte do chladničky na 20 minut odpočinout.
2 Mezitím si připravte salsu a majonézu. U obou dobře promíchejte všechny přísady a osolte podle chuti.
3 Burgery potřete olejem a grilujte je 7 minut z každé strany; doporučujeme použít grilovací pánev, litinovou grilovací desku, elektrický nebo venkovní gril.
4 Ciabatty vodorovně rozkrojte a krátce opečte na grilu či v toustovači. Na spodní díl položte burger, ozdobte listy salátu, plátky okurky a rajčete. Navrch dejte připravenou mangovou majonézu a salsu. Přiklopte a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Lime pickle je ostrá směs ovoce, zeleniny a koření používaná na dochucení asijských jídel. Koupíte je v obchodech s asijskými potravinami nebo v supermarketech v oddělení zahraničních potravin (např. od firmy Rajah nebo Mida’s).
Přidat komentář