Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pravý americký hamburger

Jeho podstatou je vláčnost a jednoduchost, a hlavně kvalita výchozího materiálu: dobré, netučné a šťavnaté hovězí. Puristé ho ani nijak neochucují; my jsme přidali trochu soli, pepře a worcesterské omáčky. Do síně slávy už patří i obloha v podobě rajčat, cibule nebo křupavých listů ledového salátu. Pravý hamburger si žádá měkkou, chuťově celkem nevýraznou žemli.

Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
45 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Dokončení: 5 minut
PT7M
Americká

Ingredience

    • 600 g mletého (takzvaně mělněného) hovězího zadního
    • sůl, pepř a trochu worchesterské omáčky na dochucení masa
    • olej na potření grilovací mřížky
    • 1 hotovou grilovací omáčku (asi 250 ml)
    • 4 plátky sýra, nejlépe toustového
    • 4 hamburgerové žemle
    • 4 lžíce kečupu (podle chuti)
    • 4 lžičky hořčice (podle chuti)
    • 1 větší cibuli, nakrájenou na tenká kolečka
    • 2 rajčata, nakrájená na kolečka
    • 4 listy ledového salátu

Příprava jídla

1. Pořádně rozpalte gril. Dochucovací přísady lehce vetřete do masa a utvořte z něj čtyři zhruba stejně velké koule a mírně je zmáčkněte mezi dlaněmi, aby vznikl vyšší karbanátek. Pracujte zlehka, hovězí by mělo zůstat nadýchané.

2. Předehřátou grilovací mřížku potřete olejem a připravené hamburgery grilujte po obou stranách pět až sedm minut. Během pečení je vydatně potírejte grilovací omáčkou a často obracejte – klidně pětkrát až desetkrát. Nakonec položte navrch plátek sýra, až roztaje.

3. Žemle podélně rozkrojte, na chvíli je řeznou stranou dolů položte na gril. Potom na ně položte maso se sýrem, na ně dejte lžíci kečupu a hořčice, ozdobte kolečky rajčat, cibule i ledovým salátem a přiklopte horní částí žemle.

Tip Apetitu:
■ Hamburgery můžete připravit i z kuřecího nebo krůtího masa, ale ty z kvalitního hovězího jsou nejoblíbenější a nejchutnější.
■ Pokud se vám mleté maso zdá moc suché, přimíchejte do něj trochu kečupu nebo červeného vína.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Živáňská jehla

Grilovaná polenta

Grilovaný banán s medem a skořicí

Co takhle dát si burger? 5 tipů na nejlepší podniky v Česku

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.36
Obrazek uzivatele
Hovězí by mělo obsahovat 10-15% tuku jinak nebude burger šťavnatý, mimo to tuk je jak známo nositel chuti.

Přidat komentář