Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Obrácený banánový chlebíček

Jednoduchý dezert i snídaně

Vydání: 2010/3
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy:
Namáčení: 30 minut
Pečení: 45 minut
P
Koláč Česká

Ingredience

    • 100 g rozinek sultánek
    • 50 ml tmavého rumu
    • 4 velké nebo 6 malých banánů
    • 6 lžic zlatého sirupu (Golden Syrup prodává Marks & Spencer) nebo medu 75 g másla, změklého 100 g krupicového cukru
    • 1 vejce
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 175 g hladké mouky
    • 1 lžička kypřicího prášku
    • 60 g vlašských ořechů

Příprava jídla

1 Sultánky namočte na 30 minut do rumu. Troubu předehřejte na 150 °C. Malou formu na chlebíček, nejlépe o rozměrech 23 x 13 cm, vyložte pečicím papírem. Dva banány nakrájejte na špalíky široké jako dno formy a pak je podélně překrojte. Na dno formy rozetřete zlatý sirup a vyložte ho půlkami banánů řeznou stranou dolů.

2 V robotu promixujte máslo a cukr. Přidejte vejce, zbylé banány, vanilkový extrakt a znovu rozmixujte. Vmíchejte mouku, kypřicí prášek, sultánky a ořechy. Těsto opatrně navršte na banány v pečicí formě.

3 Uhlaďte a pečte 45 minut nebo až špejli zapíchnutou do těsta vytáhnete čistou. Nechte 10 minut odpočinout a pak vyklopte. Podávejte teplé i studené se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zimní nedělní oběd

Zimní nedělní oběd

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vynikajuco chutny a vlacny bananovy chlieb. Skusala som ho niekolko krat s mensimi obmenami (orechy, tmava cokolada, susene ovocie)

Přidat komentář