Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Crema bruciata all’ arancia

Pálený krém s pomerančem je variantou podobného dezertu připravovaného ve Francii (crème brûlée) či Španělsku (crema catalana). Recept nám prozradil italský šéfkuchař Emanuele Ridi.
Vydání: 2010/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Pečení: 40 minut
Chlazení: 12 hodint
P
Italská

Ingredience

    • 1 l smetany ke šlehání
    • svitek skořice
    • strouhaná kůra z 1 biopomeranče
    • 9 žloutků
    • 180 g krupicového cukru
    • 4 lžíce třtinového cukru na dohotovení

Příprava jídla

Smetanu dejte do hrnce, přidejte skořici a pomerančovou kůru a na nízkém ohni vařte tak dlouho, až se objem zmenší na polovinu. Skořici vyhoďte a smetanu odstavte.

Předehřejte troubu na 140 stupňů. Žloutky s krupicovým cukrem vyšlehejte do pěny. Za stálého šlehání přilévejte teplou smetanu, až vznikne hladký krém. Rozdělte ho do ohnivzdorných mističek, postavte do pekáče, nalijte kolem vroucí vodu tak, aby dosáhla do poloviny misek, a dejte do trouby asi na 40 minut. Vyjměte, nechte zchladnout a dejte do chladničky přes noc vychladit.

Mističky s krémem posypte třtinovým cukrem a pod rozpáleným grilem nebo horkovzdušnou pistolí nechte rychle zkaramelizovat. Krém vespod by se neměl ohřát. Ihned podávejte, dokud je povrch křupavý.

NĚCO NAVÍC
Horkovzdušnou neboli flambovací pistoli Delícia od Tescomy koupíte za 378 Kč (www.etescoma.cz), od Küchenprofi (od 1099 Kč, www.kuchynskedoplnky.cz), od firmy Paderno (901 a 1800 Kč, www.dokuchyne.cz).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní italské menu

Jarní italské menu

Přidat komentář