Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hutný zázvorový chlebíček

Pěkně řízný dezert - dejte přednost domácímu kandovanému zázvoru, je lepší než ten kupovaný.
Vydání: 2010/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Na 12 řezů
Doba přípravy:
Pečení: 40 minut
P
Koláč

Ingredience

    • 225 g hladké celozrnné mouky
    • 110 g másla + na vymazání formy
    • 4 lžíce zlatého sirupu (prodává se pod anglickým názvem golden syrup v Tescu či Marks & Spencer) nebo medu
    • 6 lžic kandovaného zázvoru
    • 110 g třtinového cukru (demerara nebo muscovado)
    • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
    • 1 lžička mletého zázvoru
    • 1 lžička mleté skořice
    • 1 vejce
    • 2 lžíce mléka
    • zakysaná smetana k podávání

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 180 °C, formu na biskupský chlebíček vymažte máslem. V kastrůlku zahřívejte zlatý sirup nebo med, máslo, mléko a cukr, dokud se vše nerozpustí. Nechte asi tři minuty stát.

Zatím smíchejte mouku, kypřicí prášek a koření. Do sypké směsi zamíchejte kandovaný zázvor tak, aby se od sebe oddělily jednotlivé nudličky (díky tomu zázvor v těstě neklesne ke dnu).

Vejce prošlehejte s mlékem, přidejte ke směsi v kastrůlku a vše přilijte k suchým surovinám. Tuhé těsto pořádně propracujte a dejte do formy. Pak pečte asi 40 minut.

Podávejte ještě teplé s kopečkem zakysané smetany; pro labužníky s několika kapkami zázvorového sirupu.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář