Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Telecí scaloppini na marsale a smetaně

Lahodné dezertní víno marsala je nejlepší popíjet jen tak, ale dodá skvělou chuť také sladkým i slaným pokrmům.
Vydání: 2010/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
P
Maso Italská

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 2 lžíce másla
    • 450 g telecí kýty (ořech nebo sval)
    • hladká mouka na obalení
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • 125 ml dezertního vína Marsala
    • 80 ml smetany ke šlehání

Příprava jídla

Telecí maso odblaňte a nakrájejte přes vlákno na tenké, asi půlcentimetrové plátky. Pak je naklepejte (nejlépe přes plastový sáček, aby se nepotrhaly), a to plochou stranou paličky.

Do pánve dejte olej a máslo, postavte ji na střední plamen, a jakmile se z másla přestane kouřit, obalte plátky masa v mouce, přebytečnou setřeste, a telecí vložte do pánve. Rychle je po obou stranách opečte, asi půl minuty po každé straně, děrovanou lžící nebo obracečkou je přemístěte na nahřátý talíř a osolte a opepřete. (Jestliže se plátky masa najednou do pánve nevejdou, aniž by se překrývaly, připravte je ve dvou či více várkách, ale obalujte je v mouce až těsně před vložením do pánve, protože jinak bude mouka mazlavá a povrch se neopeče dokřupava.)

Zvyšte plamen, do uvolněné pánve po telecím nalijte všechnu šťávu z masa a marsalu. Přiveďte k varu a přitom seškrabujte vařečkou všechny zbytky, které se přichytily na dno a boky pánve. Přilijte smetanu a neustále míchejte, abyste získali hustou omáčku.

Stáhněte plamen na střední hodnotu, vraťte plátky masa do pánve a dvakrát je v ní obraťte, aby se pokryly omáčkou. Vyklopte celý obsah pánve na nahřátou servírovací mísu a ihned podávejte.
 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Telecí kotlety s lilkovou krustou

Telecí ragú s houbami a šunkovým knedlíkem

REKLAMA

Přidat komentář