Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Paštika z kuřecích jater

Popis receptu: 
Tuto paštiku mám mnohokrát vyzkoušenou a je opravdu jednoduchá a skvělá, postupem času zjistíte, že ji můžete různě obměňovat přidáním jiného koření...
Autor: Lucie Smi?ková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1 kg kuřecích jater 200 ml šlehačkay 1 máslo (82% tuku) 1 střední cibule 3 stroužky česneku čerstvý nebo sušený tymián paštikové koření (Zvěřina od Vitany) sůl, pepř olej

Příprava jídla

Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme drcený česnek po chvíli očištěná játra a 100ml šlehačky, restujeme, až jsou játra měkká a všechna šťáva se odpaří, dochutíme solí, pepřem a kořením dle vlastní chuti. Játra necháme chvíli schládnout, pak rozmixujeme, přidáme máslo a zbylou šlehačku a vše šlehačem spojíme, popř. ještě dochutíme. Paštiku nalejeme do srnčího hřbetu, já používám silikonovou formu, nebo jiné menší dózy, které se snadno vejdou do lednice. Můžeme použít i menší skleničky. Paštiku lze udělat i z polovičního množství, záleží jak máte velkou rodinu:-) K paštice často dělám pomerančové želé, recept ale není můj, přesto přikládám potřebujeme: 2 pomeranče 100g krystalového cukru střik koňaku špetka soli Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu, druhý nakrájíme na malé kousíčky i s kůrou, předtím jej důkladně omyjte. Cukr na pánvi rozpustíme na karamel, přidáme šťávu i kousky pomeranče, přivedeme k varu a povaříme na medovou konzistenci. Ochutíme koňakem a špetkou soli.
REKLAMA

Přidat komentář