cibulačka

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

cibulačka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

-5 středně velkých cibulí
-5 dkg másla
-2 vrchovaté lžíce hladké mouky
-2 kostičky hovězího masoxu
-1 l vody
-sůl podle chuti
Cibuli nakrájíme na slabé půlměsíčky a zpěníme jí na másle ( 3 minuty). Přidáme mouku, stále mícháme, jakmile začne hnědnout,(minutka, dvě je to rychle) přilijeme vodu, přidáme masox a vaříme asi 5 minut. Po pěti minutách zkuste cibulku, jestli vám bude měkkost vyhovovat, polévku vypněte a odstavte. ještě jí dosolte. -chleba, olej, tvrdý sýr podle chuti Chleba nakrájíme na kostičky 1x1 cm a osmažíme na oleji. Tvrdý sýr nastrouháme. Polévku nalijeme do talíře, nasypeme chleba, posypeme sýrem a dáme na chvíli do mikrovlnky, aby se sýr hodně rozpekl. Můžeme ještě ozdobit petrželkou nebo pažitkou.
Autor: Radka Halová

Obchod Apetit