Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavé kuře

Výživné jídlo, při jehož přípravě se pobaví i vaše děti. Ještě raději ho pak snědí!

Vydání: 2004/4
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Americká

Ingredience

    • 2 velké hrsti mražených  bramborových půlměsíčků  (tzv. americké brambory)
    • 2 polévkové lžíce kečupu
    • 2 kuřecí prsíčka bez kůže (nebo 1 velké, rozpůlené)
    • malý sáček solených bramborových lupínků
    • 1 polévkovou lžíci slunečnicového oleje
    • špalíčky z červené papriky,  mrkve a salátové okurky
    • majonézu

Příprava jídla

1. troubu předehřejte na vysokou teplotu. Bramborové půlměsíčky rozložte na plech a pečte dozlatova podle návodu na obalu. Při pečení je můžete obrátit, ale není to nutné.

2. zatímco se brambory pečou, potřete prsíčka položená na talíři kečupem a obalte je v rozdrcených lupínkách, které přimáčknete prsty, aby neopadávaly (tady se právě uplatní děti, které podobné patlavé činnosti baví).

3. v pánvi – nejlépe teflonové – rozehřejte olej a prsíčka z každé strany smažte asi pět minut při nižší teplotě. Nepodléhejte pokušení maso stále obracet, stačí jen jednou. Kuře podávejte s bramborovými půlměsíčky a křehkými zeleninovými špalíčky.

Kouzelná přísada:
Mražené americké brambory mají ve své nabídce například firmy Nowaco nebo MacCain. Nevěřili byste, jak málo stačí, aby se z obyčejné brambory stala pochoutka exkluzivně zámořská. Můžete je smažit nebo fritovat, ale pečené v troubě jsou kaloricky nejlehčí.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
nechápu jak dokažete udržet rozmačkané brambůrky na kečupu,který je pomazaný po mase,mě se to teda nepovedlo brambůrky opadaly a přichytili se na panev takže jsem od toho čekala víc
Obrazek uzivatele
no ja som namiesto bramburku pouzil medove kornflaky.tie som rozomlel uplne na takmer struhanku a viacmenej nebol s tym problem.je pravda ze az tak ako klasicka struhanka ten kornflakovy prasok na mase nedrzi,ale staci byt opatrny pri obracani a je to ok
Obrazek uzivatele
Taky používám kornflaky, rozmačkám je v ruce a drť, kuře pak obaluji jako v trojobalu, místo strouhanky kornflaky.

Přidat komentář