Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Palačinky s liškami

Poslouží třeba jako rychlá večeře, kterou zasytíte celou rodinu po návratu z houbařského výletu. Dodají ztracenou energii a také motivaci pro další výpravy.

Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Smažení palačinek: 15 minut
PT20M
Dušení 0:20
Česká

Ingredience

    • 150 g hladké nebo polohrubé mouky
    • 500 ml mléka
    • 3 vejce
    • špetka soli
    • máslo a panenský olivový olej – dohromady asi 3 lžíce.
    • 2 stroužky česneku, rozdrcené
    • hrst jemně sekané pažitky
    • 400 g lišek
    • smetana (asi 3 lžíce)

Příprava jídla

Ze 150 g hladké nebo polohrubé mouky, 500 ml mléka, 3 vajec a špetky soli ušlehejte těstíčko na palačinky. Rozehřejte nepřilnavou  pánev a potřete ji trochou oleje. Jakmile se olej rozehřeje, naběrečkou na něj nalijte trochu těstíčka a krouživým pohybem ho rozlijte po celé pánvi. Asi po dvou minutách palačinku opatrně obraťte; můžete to zkusit i nadhozením pánve. Osmažte i z druhé strany. Jakmile se objeví typické hnědé puchýřky, je palačinka hotová. Na náplň rozehřejte v kastrole máslo a panenský olivový olej – dohromady asi 3 lžíce. Vsypte 2 stroužky česneku, rozdrcené, a hrst jemně sekané pažitky. Přisypte 400 g lišek a smažte, dokud nezačnou krásně vonět. Posolte a pod pokličkou na mírném plameni duste, až změknou. Lišky jsou poněkud tužší, takže počítejte asi s 15 minutami. Kontrolujte, zda se nevysmažila šťáva – pokud ano, podlijte směs trochou horké vody. Jakmile jsou houby měkké, zjemněte šťávu smetanou (asi 3 lžíce) a podle chuti osolte a opepřete. Na každou palačinku naneste trochu náplně a zarolujte ji nebo složte do šátečku. Hezkou ozdobou jsou květy pažitky.
 

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané palačinky se špenátem a sýrem

Opečené hříbky s bylinkovými knedlíky

Žampiony exoticky naložené

Houby po asijsku

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.43

Přidat komentář