Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémová vejce s opečenou slaninou

Krémová vejce budou dokonalá z domácích nebo biovajíček. V kombinaci s křupavou slaninou se jim nedá odolat.

Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Pečení 0:15
Francouzská

Ingredience

    • 140 ml 40% smetany
    • hrst čerstvé pažitky, najemno nasekané
    • 6 velkých vajec
    • sůl a pepř
    • 25 g parmazánu, jemně nastrouhaného
    • 4 krajíce chleba, nakrájeného na proužky
    • 6–12 plátků slaniny nasucho vyškvařených na pánvi
    • 15 g másla + na vymazání formiček

Příprava jídla

1 Večer před podáváním vymažte máslem šest formiček na muffiny nebo menších zapékacích misek. Do každé dejte lžíci smetany a posypte trochou pažitky. Zakryjte a dejte do lednice.

2 Troubu předehřejte na 190 °C. Formičky vyskládejte do hlubšího plechu a do něj nalijte horkou vodu tak, aby sahala do poloviny výšky formiček. Nechte je chvíli zahřát a pak do každé vyklepněte jedno vajíčko. Lehce osolte a opepřete, na vejce rozdělte zbytek smetany i pažitky a posypte sýrem.

3 Dejte péct doprostřed trouby zhruba na 15 minut. Bílky by měly ztuhnout, žloutky mají být uprostřed ještě tekuté.

4 Před podáváním do každé mističky přidejte nasucho opražený jeden nebo dva plátky slaniny. Servírujte s proužky opečeného chleba namazanými máslem.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář