Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 965 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 96 g
Tuky 47 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Houby v sezamové omáčce vypadají tajuplně, ale příprava je snadná a výsledek efektní. Hodí se jako předkrm, ale když houby doplníte rýží, máte rychlé a zajímavé hlavní jídlo. Úprava je sice cizokrajná, ale příslušné houby rostou i v našich lesích.

Suroviny

čínské (jidášovo ucho), předem namočené
houby 250 g
šupinatky čínské
zázvor (čerstvý) 5 cm
čerstvý
sezamový olej 2 PL
sezamová semínka 2 PL
sójová omáčka 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Namočené houby slijte a nakrájete na proužky.

2

Zázvor oloupejte a jemně nastrouhejte; můžete ho také protlačit lisem na česnek. Stroužek česneku také oloupejte a plochým nožem trochu roztlačte.

3

V silnostěnné pánvi nebo woku rozehřejte olej, vsypte sezamová semínka, česnek i zázvor a krátce smažte. Přidejte houby a za stálého míchání tři až čtyři minuty opékejte. Zakápněte sójovou omáčkou, promíchejte a ještě krátce povařte, až budou houby lesklé a šťáva hustá. Osolte a opepřete podle chuti.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

03.09.2007 13:09
Recept se nachází v č.8/05, str.44

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč