Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houby po asijsku

Houby v sezamové omáčce vypadají tajuplně, ale příprava je snadná a výsledek efektní. Hodí se jako předkrm, ale když houby doplníte rýží, máte rychlé a zajímavé hlavní jídlo. Úprava je sice cizokrajná, ale příslušné houby rostou i v našich lesích.

Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Namáčení sušených hub: 1 hodina
PT5M
Opékání 0:05
Asijská

Ingredience

    • hrst sušených čínských hub (Jidášovo ucho), předem namočených
    • 250 g šupinatky čínské
    • (prodává se balená u stánkových prodejců)
    • 5cm kousek čerstvého zázvoru
    • 2 lžíce sezamového oleje
    • 2 lžíce sezamových semínek
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Namočené houby slijte a nakrájete na proužky.

2. Zázvor oloupejte a jemně nastrouhejte; můžete ho také protlačit lisem na česnek. Stroužek česneku také oloupejte a plochým nožem trochu roztlačte.

3. V silnostěnné pánvi nebo woku rozehřejte olej, vsypte sezamová semínka, česnek i zázvor a krátce smažte. Přidejte houby a za stálého míchání tři až čtyři minuty opékejte. Zakápněte sójovou omáčkou, promíchejte a ještě krátce povařte, až budou houby lesklé a šťáva hustá. Osolte a opepřete podle chuti.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nadýchaný houbovec

Opečené hříbky s bylinkovými knedlíky

Žampiony exoticky naložené

Palačinky s liškami

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.44

Přidat komentář