Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládový cheesecake

Nejčokoládovější cheesecake láká čokoládou v korpusu, náplni i polevě. Na dobré čokoládě ani sušenkách nešetřete, rozhodují o výsledku.

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
134 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12 řezů
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Dort Americká

Ingredience

    • 125 g dietních sucharů/sušenek
    • 60 g másla
    • 1 lžička kakaa holandského typu + ½ lžičky na náplň
    • 175 g čokolády na vaření
    • 500 g čerstvého krémového sýra (třeba Philadelphia)
    • 150 g krupicového cukru
    • 1 lžička kukuřičného škrobu
    • 3 vejce + 3 žloutky navíc
    • 150 ml zakysané smetany

    Na polevu

Příprava jídla

Rozdrťte suchary a spojte je s máslem a lžičkou kakaa na kompaktní hmotu. Pokryjte směsí dno 23cm formy na dort a dejte ji do mrazáku. Troubu zapněte na 180 °C. Ve vodní lázni či v mikrovlnce rozpusťte čokoládu. Smíchejte sýr, cukr, kukuřičný škrob, vejce, žloutky a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte ½ lžičky kakaa rozmíchaného ve lžíci vody a rozpuštěnou čokoládu. Formu vyndejte z mrazáku a dno a boky obalte hliníkovou fólií tak, aby se do ní nedostala voda. Vlijte náplň a postavte formu do pekáčku. Do něj nalijte vařící vodu tak, aby sahala do poloviny výšky formy na dort. Pečte 45–60 minut. Dort poté nechte vychladnout, nejlépe přes noc v lednici.

Čokoládu, smetanu a zlatý sirup prohřívejte tak dlouho, dokud se všechny přísady nespojí. Nechte trochu vychladnout a vzniklou polevou přelévejte dort.

Jiný recept na cheesecake po česku naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoláda

14x dokonalý cheesecake

Obláčkový čokoládový dort

Čokoládové pusinky s oříškovým krémem

Mayská horká čokoláda

Čokoládový perník

Francouzské tousty plněné čokoládou

Čokoládovo-višňový pohár

Čokoládový rýžový pudink

Koňaková pěna

Čokoládovo-karamelové košíčky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Geniálny a jednoduchý dezert :-), len neviem či som ho mala piecť dlhšie , lebo ako krásne vyrástol, tak po vybratí z rúry sa o polovicu zmenšil...
Obrazek uzivatele
Prosim o radu,cim nahradit syr Philadelphia,u nas ho nemuzu sehnat,nejake gervais,lucinu..?
Dekuji za odpoved
Obrazek uzivatele
Zkuste podobné sýry Fénix nebo Buko! Gervais či Lučina by s přivřeným okem šly taky, ale struktura cheesecaku nebude tak krémová.
Obrazek uzivatele
My pečeme cheesecake z cream cheesu z Lidlu. Podle mě je zcela srovnatelný s Philadelphií, navíc je mnohonásobně levnější :-)
Obrazek uzivatele
To je fakt! Goldessu jsem zapomněla... Ta je na cheesecake super!
Obrazek uzivatele
A ake susienky mam prosim vas dat na korpus? Viete napisat znacku, ktora sa najlepsie hodi? Kludne aj z Lidl :)
Obrazek uzivatele
Dietní sušenky jsou trochu zavádějící název. Originál je totiž digestive biscuits a ty prodávají třeba v Tescu nebo M&S, ale určitě můžete použit třeba BeBe sušenky nebo nějaké jim podobné (v Lidlu je mají, ale ten přesný název bohužel nevím).
Obrazek uzivatele
Dobrý den pohli by jste mi prosím poradit jakou mám použít čokoládu. Kolik by měla mit procent a jestli není ten Cheesecake moc sladký??
Obrazek uzivatele
Dobrý den, paní Burianová,
určitě bychom doporučovali použít minimálně 70% čokoládu. Ovšem, zda bude cheesecake sladký tak akorát, bohužel zaručit nemůžeme, protože co někomu přijde málo sladké, je pro jiného přeslazené... Zkrátka je to opravdu velmi individuální záležitost. I v redakci máme širokou škálu chutí a názorů :-). Doufáme ale, že budete s výsledkem spokojená.

Přejeme úspěšné pečení a krásný den, redakce Apetitu

Přidat komentář