
Čokoládový cheesecake
Nejčokoládovější cheesecake láká čokoládou v korpusu, náplni i polevě. Na dobré čokoládě ani sušenkách nešetřete, rozhodují o výsledku.
Ingredience
- 125 g dietních sucharů/sušenek
- 60 g másla
- 1 lžička kakaa holandského typu + ½ lžičky na náplň
- 175 g čokolády na vaření
- 500 g čerstvého krémového sýra (třeba Philadelphia)
- 150 g krupicového cukru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 3 vejce + 3 žloutky navíc
- 150 ml zakysané smetany
- 75 g hořké čokolády
- 125 ml 30% smetany
- 1 lžička zlatého sirupu (nebo medu)
Na polevu
Příprava jídla
1 Rozdrťte suchary a spojte je s máslem a lžičkou kakaa na kompaktní hmotu. Pokryjte směsí dno 23cm formy na dort a dejte ji do mrazáku. Troubu zapněte na 180 °C. Ve vodní lázni či v mikrovlnce rozpusťte čokoládu. Smíchejte sýr, cukr, kukuřičný škrob, vejce, žloutky a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte ½ lžičky kakaa rozmíchaného ve lžíci vody a rozpuštěnou čokoládu. Formu vyndejte z mrazáku a dno a boky obalte hliníkovou fólií tak, aby se do ní nedostala voda. Vlijte náplň a postavte formu do pekáčku. Do něj nalijte vařící vodu tak, aby sahala do poloviny výšky formy na dort. Pečte 45–60 minut. Dort poté nechte vychladnout, nejlépe přes noc v lednici.
2 Čokoládu, smetanu a zlatý sirup prohřívejte tak dlouho, dokud se všechny přísady nespojí. Nechte trochu vychladnout a vzniklou polevou přelévejte dort.
Jiný recept na cheesecake po česku naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Monika Ďuranová
18. Říjen 2015 10:25
Martina Kuchařová
21. Duben 2016 19:42
Dekuji za odpoved
Martina Zajícová
22. Duben 2016 13:58
Terezie Chýlová
27. Duben 2016 15:41
Martina Zajícová
29. Duben 2016 09:16
Katarína Strapoňová
29. Duben 2016 14:25
Martina Zajícová
29. Duben 2016 14:41
Lucie Burianová
4. Únor 2020 12:52
Martina Zajícová
4. Únor 2020 13:32
určitě bychom doporučovali použít minimálně 70% čokoládu. Ovšem, zda bude cheesecake sladký tak akorát, bohužel zaručit nemůžeme, protože co někomu přijde málo sladké, je pro jiného přeslazené... Zkrátka je to opravdu velmi individuální záležitost. I v redakci máme širokou škálu chutí a názorů :-). Doufáme ale, že budete s výsledkem spokojená.
Přejeme úspěšné pečení a krásný den, redakce Apetitu