
Čokoládový rýžový pudink
Ačkoliv vám v receptu radíme nechat čokoládovou rýži důkladně vychladnout, chutnat vám bude i horká, právě vytažená z trouby.
Vydání: 2008/11
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- máslo na vymazání formy
- 65 g krátkozrnné nákypové rýže (pokud použijete kulatozrnnou rýži arborio, zvyšte množství na 80–100 g)
- 2 lžíce krupicového cukru
- 150 g kvalitní čokolády na vaření
- 750 ml mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- kakao holandského typu + strouhaná čokoláda na dokončení
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 160 °C. Máslem vymažte nízkou zapékací formu. Vsypte na dno rýži a posypte ji cukrem. Čokoládu, mléko a vanilkový extrakt prohřejte v hrnci či mikrovlnce, dokud se čokoláda nerozpustí a mléko nebude horké.
2 Přelijte směs přes rýži a dejte na 1 hodinu péct. Dejte na 10 minut zchladnout a posypte kakaem. Nechte důkladně vychladit, před servírováním můžete posypat nastrouhanou čokoládou.
Přidat komentář