Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Hovězí ohánka
Hovězí ohánka


< 60 min
0,0 (0x)

Nakrájíme oháňku na 4-5 kusů a namočíme ji do studené vody na několik hodin. Poté k masu s touto vodou, kterou osolíme, přidáme mrkev, cibuli (na půlky) a bylinky a na mírném ohni vaříme 1,5 hod. Odstraníme pěnu a vysrážené bílkoviny, aby nebyla polévka kalná a ještě hodinu vaříme. Po uplynulé době maso vyndáme a začneme nový základ na pánvi, kde na oleji orestujeme bílou slaninu, až se zcela rozpustí, přidáme najemno nakrájenou cibulku, zmáčknuté stroužky česneku a opečeme do zlatova. Česnek odstraníme a vložíme do pánve okapanou oháňku. Zalijeme vínem, necháme jej vyvařit a poté přidáme loupaná rajčata, podlejeme vývarem. Pomalu vaříme asi hodinu na středním plameni. Občas podlejeme vývarem podle potřeby. Nakonec nakrájíme celer řapík na proužky a zamícháme do směsi. Povaříme už jen 5 minut, maso se začne oddělovat od kosti a bude měkké.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu