Hovězí ohánka

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Hovězí ohánka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

1kg oháňky
1 mrkev
2 cibule
svazek aromatických bylinek (bobkový list, tymián, rozmarýn…)
50g bílé slaniny
2 stroužky česneku
1dcl bílého vína
1kg rajčat (mohou být z plechovky)
1 řapíkatý celer
hovězí vývar podle potřeby
1dcl olej extra virgin
sůl, pepř
Nakrájíme oháňku na 4-5 kusů a namočíme ji do studené vody na několik hodin. Poté k masu s touto vodou, kterou osolíme, přidáme mrkev, cibuli (na půlky) a bylinky a na mírném ohni vaříme 1,5 hod. Odstraníme pěnu a vysrážené bílkoviny, aby nebyla polévka kalná a ještě hodinu vaříme. Po uplynulé době maso vyndáme a začneme nový základ na pánvi, kde na oleji orestujeme bílou slaninu, až se zcela rozpustí, přidáme najemno nakrájenou cibulku, zmáčknuté stroužky česneku a opečeme do zlatova. Česnek odstraníme a vložíme do pánve okapanou oháňku. Zalijeme vínem, necháme jej vyvařit a poté přidáme loupaná rajčata, podlejeme vývarem. Pomalu vaříme asi hodinu na středním plameni. Občas podlejeme vývarem podle potřeby. Nakonec nakrájíme celer řapík na proužky a zamícháme do směsi. Povaříme už jen 5 minut, maso se začne oddělovat od kosti a bude měkké.
Autor: kata

Obchod Apetit