Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hovězí ohánka

Autor: Kateřina Kotlářová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1kg oháňky 1 mrkev 2 cibule svazek aromatických bylinek (bobkový list, tymián, rozmarýn…) 50g bílé slaniny 2 stroužky česneku 1dcl bílého vína 1kg rajčat (mohou být z plechovky) 1 řapíkatý celer hovězí vývar podle potřeby 1dcl olej extra virgin sůl, pepř

Příprava jídla

Nakrájíme oháňku na 4-5 kusů a namočíme ji do studené vody na několik hodin. Poté k masu s touto vodou, kterou osolíme, přidáme mrkev, cibuli (na půlky) a bylinky a na mírném ohni vaříme 1,5 hod. Odstraníme pěnu a vysrážené bílkoviny, aby nebyla polévka kalná a ještě hodinu vaříme. Po uplynulé době maso vyndáme a začneme nový základ na pánvi, kde na oleji orestujeme bílou slaninu, až se zcela rozpustí, přidáme najemno nakrájenou cibulku, zmáčknuté stroužky česneku a opečeme do zlatova. Česnek odstraníme a vložíme do pánve okapanou oháňku. Zalijeme vínem, necháme jej vyvařit a poté přidáme loupaná rajčata, podlejeme vývarem. Pomalu vaříme asi hodinu na středním plameni. Občas podlejeme vývarem podle potřeby. Nakonec nakrájíme celer řapík na proužky a zamícháme do směsi. Povaříme už jen 5 minut, maso se začne oddělovat od kosti a bude měkké.
REKLAMA

Přidat komentář