Domácí těstoviny s pestem a opečeným lilkem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Domácí těstoviny s pestem a opečeným lilkem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

Těstoviny: na každé celé vejce vždy 10 dg hladké mouky, sůl

Pesto: bazalka, rukola nebo listová petržel, stroužek česneku, olivový olej, pinie, burské, lískové nebo vlašské oříšky, sůl, parmezán

lilek
Těstoviny: smícháme vejce, mouku a sůl a vytvoříme tuhé hladké těsto, (můžeme přidat i trošku vody dle potřeby), které zpracujeme buď v kráječi těstovin, nebo vyválíme a nakrájíme ručně, můžeme také odštipovat malé kousky těsta a tvarovat je mezi dvěma prsty na malé placičky-flíčky (pomoučíme). Vaříme v osolené vroucí vodě. Lilek nakrájíme na kolečka a smažíme nejprve nasucho na nepřilnavé pánvi, později přidáváme trochu olivového oleje a pravidelně obracíme, až kolečka zhnědnou. Pesto: listovou zeleninu, oříšky, česnek a sůl vložíme do mixéru, přidáme olej a mixujeme na hladkou omáčku, přidáváme olej dle hustoty, závěrem přidáme i sýr a znovu promixujeme, až se vše spojí. Omáčku nalijeme na pánev a prohříváme, poté přidáme uvařené těstoviny i s troškou vody, ve které se vařily a vše provaříme, až se spojí. Hotový lilek dochutíme a podáváme přelitý těstovinovou omáčkou.

Obchod Apetit