Těstoviny: smícháme vejce, mouku a sůl a vytvoříme tuhé hladké těsto, (můžeme přidat i trošku vody dle potřeby), které zpracujeme buď v kráječi těstovin, nebo vyválíme a nakrájíme ručně, můžeme také odštipovat malé kousky těsta a tvarovat je mezi dvěma prsty na malé placičky-flíčky (pomoučíme). Vaříme v osolené vroucí vodě.
Lilek nakrájíme na kolečka a smažíme nejprve nasucho na nepřilnavé pánvi, později přidáváme trochu olivového oleje a pravidelně obracíme, až kolečka zhnědnou.
Pesto: listovou zeleninu, oříšky, česnek a sůl vložíme do mixéru, přidáme olej a mixujeme na hladkou omáčku, přidáváme olej dle hustoty, závěrem přidáme i sýr a znovu promixujeme, až se vše spojí.
Omáčku nalijeme na pánev a prohříváme, poté přidáme uvařené těstoviny i s troškou vody, ve které se vařily a vše provaříme, až se spojí. Hotový lilek dochutíme a podáváme přelitý těstovinovou omáčkou.
Suroviny
Porce
1
Suroviny
Porce
1