Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Lilek s ovčím sýrem, bazalkou a rajčaty

Popis receptu: 
z Cafe Imperial
Autor: Zbyněk Šrubař
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    2 malé lilky, trocha mouky na obalení, 2 nadrobno nakrájené šalotky, 2 stroužky česneku najemno nasekané, 120g ovčího sýru, 600g rajčat spařených, oloupaných, zbavených jádřince a nakrájených na kostičky, 1 lžička másla, 8 lístků bazalky, olivový olej na opečení lilku, sůl, pepř

Příprava jídla

Lilek nakrájíme na plátky, obalíme v mouce, řádně oklepeme a opečeme na olivovém oleji dozlatova. V kastrůlku na másle zpěníme šalotku, česnek, prohřejeme nakrájená rajčata, přidáme ovčí sýr, osolíme, opepříme a nakonec přidáme nakrájenou bazalku. Opečený lilek prokládáme směsí a servírujeme s míchaným salátem.
REKLAMA

Přidat komentář