Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Huevos rancheros

Vydatná snídaně, jak ji rádi v Mexiku

Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Dušení 0:10
Zelenina Mexická

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 červená cibule, nakrájená na ,půlplátky‘
    • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
    • 1 čerstvá chilli paprička
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 1/2 lžičky sušeného oregana nebo 1 lžíce
    • čerstvého
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 vejce
    • topinky k podávání

Příprava jídla

1 Zvolna opékejte v pánvi na oleji cibuli, papriku, chilli, česnek a oregano; trvá to asi pět minut.

2 Přidejte rajčata, osolte a vařte dalších pět minut. Pak lžící nebo sběračkou udělejte v pánvi dvě prohlubně a do každé rozklepněte vejce. Osolte je, opepřete, přiklopte a duste 5 minut, až vejce ztuhnou. Podávejte s topinkami.

NĚCO NAVÍC: Omáčku také můžete rozdělit do zapékacích misek, udělat důlek, rozklepnout do něj vejce a dát zapéct asi na deset minut do rozehřáté trouby.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář