Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chléb placák

Ještě teplý a s křupavými krystalky soli na povrchu - takhle si nejjednodušší chléb placák vychutnáte nejvíc.
Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy:
Pečení: 15-20 minut
P
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 330 ml vlažného mléka
    • 2 lžičky sušeného droždí
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 375 g hladké mouky + navíc na vál
    • 1 lžička soli
    • 1 lžíce olivového oleje + navíc na potření
    • (hrubá) mořská sůl

Příprava jídla

1 V misce smíchejte mléko, droždí a cukr. Nechte na teplém místě vzejít kvásek; na povrchu se objeví bubliny.

2 Z mouky, soli, oleje a vzešlého kvásku vypracujte v zadělávací míse hladké těsto. Pak ho ještě pět minut zpracovávejte na lehce pomoučněném válu, aby bylo opravdu pěkně hladké a pružné. Pokud by se při tom těsto lepilo, přidejte ještě trochu mouky. Vraťte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte v teple kynout na dvojnásobný objem (mělo by to trvat cca třicet minut). Mezitím zahřejte troubu na 180 °C a plech lehce vymažte olejem (případně vyložte pečicím papírem).

3 Těsto propracujte a pak z něj rukama vytvarujte zhruba centimetr silnou placku.

4 Potřete ji olejem a posypte solí. Pečte 15–20 minut, nebo dozlatova.

NĚCO NAVÍC: Nic vám nebrání posypat placák kromě soli také semínky nebo kořením podle vlastní chuti a fantazie.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Focaccia s fíky a kozím sýrem

Neodolatelné domácí pečivo

REKLAMA

Přidat komentář