Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rebarborové koláčky

Tuhle rebarborovou lahůdku je nejlepší podávat s kopečkem zakysané smetany.

Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: Na 6 koláčků
Doba přípravy: Více než hodinu
PT50M
Pečení 0:50
Koláč Francouzská

Ingredience

    • 375 g křehkého těsta (koupíte v chladicích boxech v obchodních řetězcích)
    • 250 g rebarbory, pokrájené na menší kousky
    • 300 g jablek, oloupaných, pokrájených na menší kousky
    • 2 lžíce třtinového cukru
    • šťáva z jednoho pomeranče

    Na vaječný krém

    • 150 ml 40% smetany ke šlehání
    • 150 ml plnotučného mléka
    • 1 lusk vanilky
    • 3 vejce
    • 85 g krupicového cukru
    • kůra z jednoho biopomeranče

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 190 °C. Těstem vyložte koláčovou formu o průměru 23 cm nebo šest menších formiček o průměru okolo dvanácti centimetrů. Překryjte papírem na pečení, zatěžkejte fazolemi a 15 minut předpékejte. Pak sundejte fazole i pečicí papír a deset až patnáct minut dopékejte dozlatova. Upečený základ koláče/koláčků vyndejte z trouby a teplotu v ní snižte na 160 °C.

2 Zatímco se peče korpus, připravte ovocnou náplň i vaječný krém. V menším hrnci pomalu zahřívejte rebarboru, jablka, třtinový cukr a čerstvě vymačkanou šťávu z pomeranče. Po deseti minutách by mělo být ovoce změklé, ale stále držet tvar. Nechte lehce zchladnout. Do jiného hrnce nalijte smetanu, mléko a přidejte podélně přepůlený vanilkový lusk. Přiveďte k varu. V misce mezitím prošlehejte vajíčka s cukrem. Z vroucího mléka vyndejte vanilkový lusk a za stálého míchání do něj přidejte vaječnou směs. Chvíli hbitě míchejte metlou, pak přelijte – nejlépe přes cedník – do čisté misky a vmíchejte pomerančovou kůru.

3 Když je korpus koláče/koláčů upečený, rozdělte na dno povařené ovoce a přelijte vaječným krémem. Pečte třicet až pětatřicet minut tak, aby vaječný krém ztuhl a při poklepání na formu se chvěl jako pudink. Vyndejte z trouby, nechte zcela zchladnout, teprve poté nakrájejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chřestovo-jahodový závin s rebarborou

Dezerty s rebarborou

REKLAMA

Přidat komentář