Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bílá polévka s vajíčkem

Křupavá slaninka a nakyslá smetanová chuť dělají z této polévky jarní stálici. Navíc je to elegantní řešení, jak utopit vajíčka z koledy.

Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka Česká

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 300 g brambor, oloupaných, na kostičky
    • 4 vejce, uvařená natvrdo
    • 250 ml smetany na vaření
    • čerstvý kopr, jemně nasekaný
    • 1/2 lžičky drceného kmínu
    • ocet a sůl na dochucení
    • 8 plátků anglické slaniny, nasucho vyškvařených

Příprava jídla

1 V hrnci na másle osmahněte do světle zlaté barvy mouku. Zalijte litrem studené vody a přiveďte k varu. Vsypte brambory, sůl, kmín a za občasného míchání vařte 20 minut. Až brambory změknou, přidejte smetanu, kopr a dochuťte octem a solí.

2 Vajíčka nakrájejte na čtvrtky. Polévku rozdělte do talířů, ozdobte vajíčkem i slaninou, případně čerstvým koprem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Velikonoční menu

Velikonoční menu

Pórková polévka

REKLAMA

Přidat komentář