Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní hummus z červené řepy s křupavými chlebovými plackami

Výborná a navíc zdravá chuťovka! Pokud zbude, můžete hummus dát do zakryté nádoby a uchovat až dva dny v chladničce.
Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Studená omáčka a dip

Ingredience

    • 180 g vařené nebo sterilované červené řepy
    • 400g konzervu cizrny
    • 1 stroužek česneku
    • hrst čerstvých lístků koriandru
    • šťávu ze 2 citronů
    • 5 lžic olivového oleje
    • 1 hlávku červené
    • čekanky (radicchio)
    • 2 hrsti rokety
    • hrst oliv
    • 6–8 chlebových placek (pita chléb)
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Řepu nasekejte nahrubo. Cizrnu sceďte a opláchněte. Vše vložte do mixéru spolu s rozdrceným česnekem, koriandrem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Rozmixujte na víceméně hladkou pastu, ochutnejte, případně osolte a opepřete.

2. Salátové listy rozdělte na talíře. Přidejte porci hummusu, posypte ho olivami, zakápněte olejem, osolte a poprašte
pepřem.

3. Chlebové placky opečte nasucho v troubě, na nepřilnavé pánvi nebo v toustovači. Rozdělte je na trojúhelníky a ihned podávejte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.64

Přidat komentář