Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny trikolora

Jméno dostaly podle barev italské vlajky. Jsou snadné, rychlé a výborné!

Vydání: 2006/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 250 g krátkých těstovin
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 malá cuketa, nakrájená na tenké plátky (např. škrabkou na brambory)
    • 3 lžíce olivového oleje + trochu na zakápnutí
    • 1 cibule, nakrájená
    • 1 velká červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na proužky
    • špetka chilli koření
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 2 velká rajčata, nasekaná
    • 2 lžíce nasekané petrželky
    • 100 g fety

Příprava jídla

1 Uvařte těstoviny podle návodu na obalu; na poslední minutu až dvě přidejte plátky cukety. Mezitím v hluboké pánvi rozehřejte tři lžíce olivového oleje, přisypte cibuli, papriku a chilli a opékejte doměkka (tak pět minut). Nakonec přidejte česnek a rajčata; stáhněte plamen a povařte čtyři až šest minut.

2 Do omáčky přidejte dvě lžíce vody, v níž se vařily těstoviny, a posypte ji petrželkou. Slijte těstoviny s cuketou a zamíchejte je do omáčky. Rozdělte je do dvou misek, nahoru rozdrobte sýr, zakápněte trochou olivového oleje a poprašte čerstvě mletým pepřem.

ŘECKÝ SÝR FETA bývá k dostání v obchodních řetězcích – hledejte kostku v papírové krabičce. Prodává se i na váhu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s kozím sýrem & červenou cibulí

Ořechový dort s Lučinou

Lilky s parmazánem

Sýrové raclette

Savojská zeleninová polévka

Špenátová hnízda

Naložený pivní sýr

Olomoucké ,cordon bleu‘

Bramborové noky s gorgonzolou

Hrušky s rokfórem

Vepřové medailonky s camembertem

Salát s grilovaným kozím sýrem

Přidat komentář