Jméno dostaly podle barev italské vlajky. Jsou snadné, rychlé a výborné!
Postup
1
Uvařte těstoviny podle návodu na obalu; na poslední minutu až dvě přidejte plátky cukety. Mezitím v hluboké pánvi rozehřejte tři lžíce olivového oleje, přisypte cibuli, papriku a chilli a opékejte doměkka (tak pět minut). Nakonec přidejte česnek a rajčata; stáhněte plamen a povařte čtyři až šest minut.
2
Do omáčky přidejte dvě lžíce vody, v níž se vařily těstoviny, a posypte ji petrželkou. Slijte těstoviny s cuketou a zamíchejte je do omáčky. Rozdělte je do dvou misek, nahoru rozdrobte sýr, zakápněte trochou olivového oleje a poprašte čerstvě mletým pepřem.
ŘECKÝ SÝR FETA bývá k dostání v obchodních řetězcích – hledejte kostku v papírové krabičce. Prodává se i na váhu.