
Těstoviny trikolora
Jméno dostaly podle barev italské vlajky. Jsou snadné, rychlé a výborné!
Ingredience
- 250 g krátkých těstovin
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 malá cuketa, nakrájená na tenké plátky (např. škrabkou na brambory)
- 3 lžíce olivového oleje + trochu na zakápnutí
- 1 cibule, nakrájená
- 1 velká červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na proužky
- špetka chilli koření
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 2 velká rajčata, nasekaná
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 100 g fety
Příprava jídla
1 Uvařte těstoviny podle návodu na obalu; na poslední minutu až dvě přidejte plátky cukety. Mezitím v hluboké pánvi rozehřejte tři lžíce olivového oleje, přisypte cibuli, papriku a chilli a opékejte doměkka (tak pět minut). Nakonec přidejte česnek a rajčata; stáhněte plamen a povařte čtyři až šest minut.
2 Do omáčky přidejte dvě lžíce vody, v níž se vařily těstoviny, a posypte ji petrželkou. Slijte těstoviny s cuketou a zamíchejte je do omáčky. Rozdělte je do dvou misek, nahoru rozdrobte sýr, zakápněte trochou olivového oleje a poprašte čerstvě mletým pepřem.
ŘECKÝ SÝR FETA bývá k dostání v obchodních řetězcích – hledejte kostku v papírové krabičce. Prodává se i na váhu.
Přidat komentář