Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špenátová hnízda

Velmi elegantní předkrm nebo vydatná příloha. Rozhodně kupte listový špenát, výsledek je pak mnohem lepší a chutnější!

Vydání: 2006/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 600 g mraženého nebo čerstvého listového špenátu
    • sůl
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • 4 lžíce olivového oleje + trocha na vytření misek a pokapání
    • 1 cibule, najemno nakrájená
    • 8 sušených rajčat v oleji + 4 lžíce oleje z nich
    • 4 konzervovaná srdíčka artyčoku
    • čerstvě mletý černý pepř
    • 1 lžíce provensálských bylinek
    • 50 g piniových oříšků
    • 150 g sýra Pont-l’Évêque

Příprava jídla

1 Mražený špenát rozmrazte v mikrovlnce a osolte, nebo ho na chvíli ponořte do horké osolené vody a přebytečnou tekutinu vymačkejte. Čerstvý špenát spařte horkou vodou, vyždímejte a osolte. Přimíchejte česnek.

2 Rozpalte olej a doměkka na něm osmahněte cibulku; po chvíli přidejte sušená rajčata a artyčoky. Osolte, opepřete a přidejte bylinky, piniové oříšky i olej z rajčat.

3 Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Čtyři malé zapékací misky vytřete olejem a rozdělte do nich špenát. Navrch dejte rajčatovou směs a sýr nakrájený na tenké plátky. Pokapejte olejem a zapékejte patnáct až dvacet minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s kozím sýrem & červenou cibulí

Těstoviny trikolora

Ořechový dort s Lučinou

Lilky s parmazánem

Sýrové raclette

Savojská zeleninová polévka

Naložený pivní sýr

Olomoucké ,cordon bleu‘

Bramborové noky s gorgonzolou

Hrušky s rokfórem

Vepřové medailonky s camembertem

Salát s grilovaným kozím sýrem

Přidat komentář