
Naložený pivní sýr
Citlivé nosy proti této lahůdce protestují do okamžiku, než ji ochutnají. Pak jí podlehnou…
Ingredience
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 2 cibule, nakrájené na kolečka
- 2 feferonky, nakrájené na kolečka
- sůl a pepř
- 10 ml octa
- hrst oliv
- provensálské koření
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 200 g pivního sýra
- olej na zalití
Příprava jídla
1 Papriku, cibuli a feferonky vložte do misky, zakápněte octem, osolte a opepřete. Přimíchejte olivy, provensálské koření a česnek. Na závěr zlehka přimíchejte sýr.
2 Směs opatrně přesuňte do dvou uzavíratelných sklenic (o obsahu přibližně 200 ml), dolijte olejem, zavíčkujte a nechte dva dny odpočívat v lednici.
DOMÁCÍ PIVNÍ SÝR Rozkrájejte tvrdý tvaroh na kostky a nechte ho na talíři na teplém místě trochu oschnout. Osolte, posypte kmínem, pokropte pivem a nechte hodinu stát. Pak tvaroh napěchujte do kameninového hrnku, zakryjte ho utěrkou, přikryjte pokličkou a dejte tak na čtyři dny do tepla, aby mohl zrát. Směs každý den pokapejte pivem. Hotový sýr skladujte v lednici a rychle snězte.
Přidat komentář