Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Naložený pivní sýr

Citlivé nosy proti této lahůdce protestují do okamžiku, než ji ochutnají. Pak jí podlehnou…

Vydání: 2006/11
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Na 2 malé sklenice
Doba přípravy: Do 20 minut
Odležení: 2 dny
P
Česká

Ingredience

    • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
    • 2 cibule, nakrájené na kolečka
    • 2 feferonky, nakrájené na kolečka
    • sůl a pepř
    • 10 ml octa
    • hrst oliv
    • provensálské koření
    • 3 stroužky prolisovaného česneku
    • 200 g pivního sýra
    • olej na zalití

Příprava jídla

1 Papriku, cibuli a feferonky vložte do misky, zakápněte octem, osolte a opepřete. Přimíchejte olivy, provensálské koření a česnek. Na závěr zlehka přimíchejte sýr.

2 Směs opatrně přesuňte do dvou uzavíratelných sklenic (o obsahu přibližně 200 ml), dolijte olejem, zavíčkujte a nechte dva dny odpočívat v lednici.

DOMÁCÍ PIVNÍ SÝR Rozkrájejte tvrdý tvaroh na kostky a nechte ho na talíři na teplém místě trochu oschnout. Osolte, posypte kmínem, pokropte pivem a nechte hodinu stát. Pak tvaroh napěchujte do kameninového hrnku, zakryjte ho utěrkou, přikryjte pokličkou a dejte tak na čtyři dny do tepla, aby mohl zrát. Směs každý den pokapejte pivem. Hotový sýr skladujte v lednici a rychle snězte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s kozím sýrem & červenou cibulí

Těstoviny trikolora

Ořechový dort s Lučinou

Lilky s parmazánem

Sýrové raclette

Savojská zeleninová polévka

Špenátová hnízda

Olomoucké ,cordon bleu‘

Bramborové noky s gorgonzolou

Hrušky s rokfórem

Vepřové medailonky s camembertem

Salát s grilovaným kozím sýrem

Naložte se do oleje s oblíbenými sýry

Český sýr: delikatesa světové chuti

Sýry, které zkrátka musíte ochutnat

Přidat komentář