Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hrušky s rokfórem

Vynikající předkrm nebo chuťovka na party. Spojení pikantního sýra s lahodnou hruškou je přímo delikátní!

Vydání: 2006/11
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Francouzská

Ingredience

    • 4 hrušky
    • šťáva z 1 citronu
    • 4 lžíce smetany
    • 100 g rozdrobeného rokfóru
    • vlašské ořechy na posypání

Příprava jídla

1 Hrušky oloupejte, podélně je rozpulte a vykrojte jádřince. Lžičkou vyberte trochu ovocné dužiny a hrušky pokapejte citronovou šťávou. Tohle opatření zabrání tomu, aby ovoce zhnědlo.

2 Dužinu utřete se smetanou a rozdrobeným sýrem na krém. Naplňte jím hrušky a posypte je nasekanými vlašským ořechy.

ROKFÓR Mléko na výrobu známého francouzského ovčího sýra musí pocházet výlučně z blízkého okolí vesničky Roquefort-sur-Soulzon v Aveyronu a z pěti sousedních departmentů. Sýr zraje minimálně čtvrt roku ve velkých podzemních sklepích; obyvatelé vesnice mají výhradní právo na jeho výrobu už od roku 1411. Pravý rokfór poznáte podle fólie s označením Roquefort, logem AOC a cedulkou s červenou ovcí – symbolem tohoto sýra. Seženete ho ve specializovaných obchodech se sýry (například v pražské Havelské ulici v domě U Závoje) nebo v oddělení sýrů dobře zásobených hypermarketů.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s kozím sýrem & červenou cibulí

Těstoviny trikolora

Ořechový dort s Lučinou

Lilky s parmazánem

Sýrové raclette

Savojská zeleninová polévka

Špenátová hnízda

Naložený pivní sýr

Olomoucké ,cordon bleu‘

Bramborové noky s gorgonzolou

Vepřové medailonky s camembertem

Salát s grilovaným kozím sýrem

Přidat komentář