Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šafránová divoká rýže

Přílohu ozvláštňují jednak zrnka divoké rýže, chutnající po oříšcích, jednak nezaměnitelné aroma šafránu. Koření stačí příslovečná špetka.
Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 12-14 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 300 g směsi bílé a divoké rýže (nabízí například Vitana)
    • větší špetku šafránu (zhruba ¼ lžičky)
    • 600 ml horkého
    • zeleninového vývaru (z kostky)
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

Rýži vsypte do nádoby vhodné do mikrovlnky, poprašte šafránem, zalijte vývarem, případně osolte (vývar může být sám o sobě dostatečně slaný). Přetáhněte fólií a několikrát ji propíchněte. Vložte do mikrovlnky a vařte šest minut na nejvyšším stupni, pak přepněte na střední stupeň a vařte ještě šest až osm minut.

Bez techniky
Pokud nemáte mikrovlnku, jednoduše rýži uvařte ve vývaru se šafránem podle návodu na obalu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Šafranova ryze
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.64

Přidat komentář