Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špenátová polévka s nudličkami z kuřecího masa

V téhle polévce rybu nenajdete. I přesto z ní díky rybí omáčce ucítíte slanou vůni příboje.

Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Odležení: 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Koření a dochucovadla Asijská

Ingredience

    • 500 g čerstvého špenátu
    • 200 g kuřecích prsou, nakrájených na tenké plátky

    Na marinádu:

    • 2 najemno nakrájené cibulky
    • 1 hlavičku česneku, najemno nakrájenou
    • 1 lžíci rybí omáčky
    • pepř na dochucení

    Na polévku:

    • 1,5 l kuřecího vývaru
    • 2 lžíce rybí omáčky
    • 1 lžíci citronové šťávy
    • 1 lžíci přírodního krupicového cukru
    • 1 červenou chilli papričku bez semínek, najemno nakrájenou

     

Příprava jídla

1. Zbavte špenát stonků a opláchněte ho. Listy pak vložte na pár vteřin do vařící vody a spařte. Poté důkladně sceďte.

2. Nyní si připravte maso. Promíchejte je se surovinami na marinádu - s cibulkou, česnekem, rybí omáčkou a pepřem –  a nechejte aspoň půl hodiny odležet v chladničce.

3. Mezitím dejte vařit kuřecí vývar a dochuťte ho rybí omáčkou, citronovou šťávou, cukrem a chilli. Potom už jenom přidejte spařené špenátové listy a maso i s marinádou. Chvilku povařte a případně dolaďte pepřem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s rýžovými nudlemi

Placičky z bílé ryby se zelenými fazolkami

Salát z manga a červených paprik

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Fakt vynikající polévka. Doporučuji vyzkoušet.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.77

Přidat komentář