Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní špagety se sušenkovou posypkou

Špagety s posypkou ze strouhanky patřily dříve do jídelníčku chudých Italů. Získaly si však oblibu a vy je nyní můžete vyzkoušet v naší úpravě s osmahnutými sušenkami.

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 500 g špaget
    • sůl
    • 1 velká palička česneku
    • 100 ml panenského olivového oleje
    • 1 sušená chilli paprička
    • svazek petrželové nati

    Na posypku

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 balíčky slaných sušenek, nahrubo drcených

Příprava jídla

1 Do velkého hrnce nalijte vodu, osolte a přiveďte k varu. Potom do ní vložte špagety. Zatímco se vaří, rozpalte v pánvi tři lžíce olivového oleje a zlehka na něm opečte drcené sušenky. Pak je dejte stranou.

2 Do pánve nalijte 100 ml olivového oleje. Až bude rozpálený tak, že se na pánvi chvěje, vhoďte do něj plátky česneku a rychle jimi zamíchejte; přidejte petrželovou nať a pokrájenou chilli papričku a pánev stáhněte z ohně. Česnek by měl být jen měkký, nikoli hnědý!

3 Do pánve přesuňte slité špagety a důkladně promíchejte. Každou porci posypte osmahnutými sušenkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cheesecake s makovými krekry

Řízečky k ,telce‘

Šunkové hamburgry

Sýrové řezy

Přidat komentář