Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fettuccine s fazolemi borlotti

Použití fazolí ve slaném nálevu značně urychluje přípravu těchto báječných těstovin.

Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 šalotky
    • 1 řapík celeru
    • 1 bobkový list
    • 250 g fazolí, konzervovaných
    • 150 ml drůbežího vývaru
    • 100 g sušené šunky či slaniny nakrájené na nudličky
    • 3 snítky tymiánu
    • 300 g fettucine

Příprava jídla

1 Na 2 lžících olivového oleje 3 minuty opékejte nadrobno nasekanou šalotku a řapík celeru. Přidejte bobkový list, konzervu fazolí borlotti, scezených a propláchnutých, a opékejte další 2 minuty. Pak zalijte vroucím drůbežím vývarem. Vařte zvolna 5 minut, pak vyjměte bobkový list a vše rozmixujte. Osolte, opepřete a uchovejte horké.

2 Na lžíci olivového oleje 5 minut opékejte 100 g sušené šunky či slaniny nakrájené na nudličky, plátky z jedné šalotky a tři snítky tymiánu.

3 Těstoviny uvařte al dente a promíchejte s fazolovou i šunkovou směsí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečené fazole s mangoldem

Pečené fazole se slaninou

REKLAMA

Přidat komentář