Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Maccheroni s čočkovým krémem

Červená čočka má oproti jiným luštěninám velkou výhodu – je velmi rychle uvařená. I díky tomu se tato úprava těstovin řadí k bleskovým.

Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 3 lžíce másla
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 100 g loupané červené čočky, propláchnuté
    • 2 bobkové listy
    • 500 ml vody
    • 1/3 lžičky mletého koriandru
    • sůl
    • pepř
    • 6 šalotek, na měsíčky
    • 8 lístků šalvěje
    • 2 lžičky cukru
    • 1 lžíce jablečného octa
    • 320 g těstovin maccheroni

Příprava jídla

1 Na 1–2 lžících másla zpěňte nasekaný česnek, přidejte 100 g propláchnuté červené loupané čočky, 2 bobkové listy, 500 ml vody, 1/3 lžičky mletého koriandru, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a vařte za občasného míchání 20 minut. Vyjměte bobkový list a vše rozmixujte. Na lžíci másla zvlášť 3–4 minuty opékejte 6 šalotek na měsíčky a 8 lístků šalvěje. Pak osolte, přidejte 2 lžičky cukru a nechte trochu  zkaramelizovat. Vmíchejte lžíci jablečného octa a po 30 sekundách vypněte. Maccheroni nebo jiné trubky smíchejte s čočkovým krémem a ozdobte opečenou šalotkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čočkový salát

Hustá čočková polévka

REKLAMA

Přidat komentář