
Maccheroni s čočkovým krémem
Červená čočka má oproti jiným luštěninám velkou výhodu – je velmi rychle uvařená. I díky tomu se tato úprava těstovin řadí k bleskovým.
Vydání: 2010/7
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Ingredience
- 3 lžíce másla
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 100 g loupané červené čočky, propláchnuté
- 2 bobkové listy
- 500 ml vody
- 1/3 lžičky mletého koriandru
- sůl
- pepř
- 6 šalotek, na měsíčky
- 8 lístků šalvěje
- 2 lžičky cukru
- 1 lžíce jablečného octa
- 320 g těstovin maccheroni
Příprava jídla
1 Na 1–2 lžících másla zpěňte nasekaný česnek, přidejte 100 g propláchnuté červené loupané čočky, 2 bobkové listy, 500 ml vody, 1/3 lžičky mletého koriandru, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a vařte za občasného míchání 20 minut. Vyjměte bobkový list a vše rozmixujte. Na lžíci másla zvlášť 3–4 minuty opékejte 6 šalotek na měsíčky a 8 lístků šalvěje. Pak osolte, přidejte 2 lžičky cukru a nechte trochu zkaramelizovat. Vmíchejte lžíci jablečného octa a po 30 sekundách vypněte. Maccheroni nebo jiné trubky smíchejte s čočkovým krémem a ozdobte opečenou šalotkou.
Přidat komentář