
Salát z manga a červených paprik
Fantastická kombinace chutí, kterou si určitě zamilujete. Aromatické mango spolu s rybí omáčkou dodá salátu úžasný švih.
Vydání: 2005/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1/3 šálku sekaných ořechů (vlašských, lískových, kešu, i ve směsi)
- 2 velká manga
- 1/3 šálku sekaného koriandru a máty
- 2 lžíce citronové šťávy
- 4 lžičky přírodního krupicového cukru
- 4 lžičky rybí omáčky
- 1 lžičku chilli omáčky
- 1 lžíci jemného rostlinného oleje
- 1 velkou červenou papriku, nakrájenou na drobné kousky
- 1 jemně pokrájenou červenou cibuli
Příprava jídla
1. Ořechy po obou stranách orestujte na pánvičce, aby se rozvoněly. Opražte je nasucho a za stálého míchání, protože se rády připalují. Můžete je také nasypat na plech a opéct nasucho v troubě při cca 180 °C, ale to už je hlídejte opravdu pozorně! Plech vyložte pečicím papírem, protože ořechy pouštějí olej; ušetříte si mytí plechu.
2. Oloupejte manga a nakrájejte je na plátky. Pracujte zásadně nad miskou nebo hlubokým talířem, protože ovoce pouští spoustu aromatické šťávy, kterou v salátu využijete.
3. V míse smíchejte koriandr, mátu, citronovou šťávu, cukr, rybí omáčku, olej a chilli omáčku. Přidejte mango, papriku a cibulku. Dejte tak na dvě hodiny vychladit. Před podáváním ozdobte ořechy. Salát kombinuje několik chutí i konzistencí a je opravdu jedinečný.
2. Oloupejte manga a nakrájejte je na plátky. Pracujte zásadně nad miskou nebo hlubokým talířem, protože ovoce pouští spoustu aromatické šťávy, kterou v salátu využijete.
3. V míse smíchejte koriandr, mátu, citronovou šťávu, cukr, rybí omáčku, olej a chilli omáčku. Přidejte mango, papriku a cibulku. Dejte tak na dvě hodiny vychladit. Před podáváním ozdobte ořechy. Salát kombinuje několik chutí i konzistencí a je opravdu jedinečný.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
3. Září 2007 13:37