Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z manga a červených paprik

Fantastická kombinace chutí, kterou si určitě zamilujete. Aromatické mango spolu s rybí omáčkou dodá salátu úžasný švih.

Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Chlazení: 2 hodiny
P
Salát Asijská

Ingredience

    • 1/3 šálku sekaných ořechů (vlašských, lískových, kešu, i ve směsi)
    • 2 velká manga
    • 1/3 šálku sekaného koriandru a máty
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 4 lžičky přírodního krupicového cukru
    • 4 lžičky rybí omáčky
    • 1 lžičku chilli omáčky
    • 1 lžíci jemného rostlinného oleje
    • 1 velkou červenou papriku, nakrájenou na drobné kousky
    • 1 jemně pokrájenou červenou cibuli

Příprava jídla

1. Ořechy po obou stranách orestujte na pánvičce, aby se rozvoněly. Opražte je nasucho a za stálého míchání, protože se rády připalují. Můžete je také nasypat na plech a opéct nasucho v troubě při cca 180 °C, ale to už je hlídejte opravdu pozorně! Plech vyložte pečicím papírem, protože ořechy pouštějí olej; ušetříte si mytí plechu.

2. Oloupejte manga a nakrájejte je na plátky. Pracujte zásadně nad miskou nebo hlubokým talířem, protože ovoce pouští spoustu aromatické šťávy, kterou v salátu využijete.

3. V míse smíchejte koriandr, mátu, citronovou šťávu, cukr, rybí omáčku, olej a chilli omáčku. Přidejte mango, papriku a cibulku. Dejte tak na dvě hodiny vychladit. Před podáváním ozdobte ořechy. Salát kombinuje několik chutí i konzistencí a je opravdu jedinečný.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špenátová polévka s nudličkami z kuřecího masa

Salát s rýžovými nudlemi

Placičky z bílé ryby se zelenými fazolkami

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.79

Přidat komentář