Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Aljaška

Objevte kouzlo sněhu z bílků – můžete díky němu zapéct zmrzlinu v troubě, aniž by se roztekla. Opravdu efektní dezert.

Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: Na 6-8 řezů
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Zmrzlina Česká

Ingredience

    • 150 g čokoládového korpusu (domácí piškot, kupované muffiny, brownies…), ideálně kulatého tvaru
    • 50 ml čokoládového likéru
    • 3 velké kopečky jahodové zmrzliny Carte d’Or
    • 3 velké kopečky zmrzliny Carte d’Or, třeba s příchutí Muffin
    • 4 bílky
    • 280 g krupicového cukru

Příprava jídla

1. Předehřejeme troubu na 220 °C. Čokoládový korpus položíme na plech potažený pečicím papírem. Korpus pokapeme čokoládovým likérem a doprostřed dáme jahodovou zmrzlinu. Muffinovou zmrzlinu promícháme a naneseme ji na jahodovou. Necháme ztuhnout v mrazáku (buď na plechu, nebo pečicí papír se základem dortu přesuneme na tácek).

2. Mezitím dáme bílky do ohnivzdorné misky a tu posadíme na kastrol s vroucí vodou. Prošleháme je na pěnu, přisypeme do nich cukr a ušleháme pevný sníh, který z mísy nevypadne, ani když ji otočíme dnem vzhůru. Pak sníh naneseme na připravený základ tak, aby nevykukoval ani kousek zmrzliny a korpusu.

3. Dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a tři nebo čtyři minuty zapékáme; bílky by měly zezlátnout (nebo bílky opálíme opalovací pistolí). Okamžitě podáváme.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář