
Bucatini se salsicciou a pecorinem
Tvrdý italský sýr pecorino se vyrábí z ovčího mléka. Jeho vyzrálá, slaná chuť zvýrazní každé jídlo.
Vydání: 2010/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy:
P
Ingredience
- 200 g rozdrobené čerstvé klobásy (salsiccia, tataráček...)
- 250 ml mléka
- 200 g ricotty
- 320 g těstovin bucatini
- 2 lžíce strouhaného pecorina
- sůl
- pepř
Příprava jídla
1 Na nepřilnavé pánvi asi 2 minuty nasucho opékejte 200 g rozdrobené čerstvé klobásy (salsiccia, tataráček…) bez střívka. Zalijte 250 ml mléka a vařte 5 minut.
2 Rozmíchejte 200 g ricotty se solí a pepřem.
3 Bucatini uvařte al dente, dejte do pánve, přidejte ricottový krém, 2 lžíce strouhaného pecorina a smíchejte.
Přidat komentář