Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Široké rigatoni s kopřivami a vůní pomeranče

Spařené kopřivy váš jazyk nepopálí. Mají výraznější chuť než špenát.

Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 400 g mladých kopřiv
    • kůra z 1 pomeranče
    • 5 lžic panenského olivového oleje
    • 100 g pancetty na nudličky
    • 2 stroužky česneku
    • špetka chilli
    • sůl
    • 4 žloutky
    • 320 g těstovin rigatoni

Příprava jídla

1 V gumových rukavicích omyjte 400 g mladých kopřiv, ze stonků odrhněte listy a vhoďte je na 2 minuty do osolené vroucí vody. Sceďte a vymačkejte.

2 Oranžovou kůru z jednoho pomeranče nakrájenou na dlouhé nudličky, spařte a ihned slijte.

3 V pánvi na 5 lžících panenského olivového oleje 3 minuty opékejte 100 g pancetty nakrájené na nudličky, přidejte plátky ze 2 stroužků česneku a po chvilce kopřivy spolu se špetkou chilli. Osolte a po minutě vypněte.

4 Scezené uvařené velké rigatoni ihned promíchejte se 4 žloutky a pak s kopřivovou směsí. Na talíři ozdobte nudličkami pomeranče.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rigatoni s mandlovo-olivovou omáčkou

Přidat komentář