Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Špagety dle Lucčina manžela Aleše

Popis receptu: 
z internetu
Autor: Alena Hoznauerová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    400 g špaget, 400 g mletého hovězího masa, 50 dkg slaniny či pancetty, dvě velké cibule, 3–5 stroužků česneku, 1 velká mrkev, 1 velká konzerva loupaných rajčat, asi 10 menších čerstvých rajčat (lze je nahradit další plechovkou loupaných rajčat), 50 g sušených rajčat, 30 g ančoviček, malá plechovka rajského protlaku, olivový olej, sůl, pepř, čerstvá bazalka, parmezán na posypání

Příprava jídla

Cibulku nakrájejte nadrobno a nechte ji na troše olivového oleje zesklovatět. Přidejte najemno nakrájenou slaninu, rozdrobené ančovičky (množství si určete sami podle chuti, ale pozor, jsou slané!), na kousíčky nakrájená sušená rajčata (také dle chuti) a prolisovaný česnek. Nakonec přidejte najemno nastrouhanou mrkev, maso a malý rajčatový protlak. Vše trochu orestujte. Pokud jste se rozhodli pro čerstvá rajčata, spařte je, oloupejte a pokrájejte na kousky. Jakmile maso v pánvi pustí šťávu, přidejte rajčata (čerstvá i ta konzervovaná). Zmírněte oheň a duste ještě zhruba 30 minut. Směs dle chuti osolte a opepřete. Těsně před koncem přípravy přidejte nasekanou bazalku, v ideálním případě čerstvou.“
REKLAMA

Přidat komentář