Špagety dle Lucčina manžela Aleše

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Špagety dle Lucčina manžela Aleše

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

400 g špaget,
400 g mletého hovězího masa,
50 dkg slaniny či pancetty,
dvě velké cibule,
3–5 stroužků česneku,
1 velká mrkev,
1 velká konzerva loupaných rajčat,
asi 10 menších čerstvých rajčat (lze je nahradit další plechovkou loupaných rajčat),
50 g sušených rajčat,
30 g ančoviček,
malá plechovka rajského protlaku,
olivový olej,
sůl,
pepř,
čerstvá bazalka,
parmezán na posypání
Cibulku nakrájejte nadrobno a nechte ji na troše olivového oleje zesklovatět. Přidejte najemno nakrájenou slaninu, rozdrobené ančovičky (množství si určete sami podle chuti, ale pozor, jsou slané!), na kousíčky nakrájená sušená rajčata (také dle chuti) a prolisovaný česnek. Nakonec přidejte najemno nastrouhanou mrkev, maso a malý rajčatový protlak. Vše trochu orestujte. Pokud jste se rozhodli pro čerstvá rajčata, spařte je, oloupejte a pokrájejte na kousky. Jakmile maso v pánvi pustí šťávu, přidejte rajčata (čerstvá i ta konzervovaná). Zmírněte oheň a duste ještě zhruba 30 minut. Směs dle chuti osolte a opepřete. Těsně před koncem přípravy přidejte nasekanou bazalku, v ideálním případě čerstvou.“
Autor: mitula

Obchod Apetit