Cibulku nakrájejte nadrobno a nechte ji na troše olivového oleje zesklovatět. Přidejte najemno nakrájenou slaninu, rozdrobené ančovičky (množství si určete sami podle chuti, ale pozor, jsou slané!), na kousíčky nakrájená sušená rajčata (také dle chuti) a prolisovaný česnek. Nakonec přidejte najemno nastrouhanou mrkev, maso a malý rajčatový protlak. Vše trochu orestujte. Pokud jste se rozhodli pro čerstvá rajčata, spařte je, oloupejte a pokrájejte na kousky. Jakmile maso v pánvi pustí šťávu, přidejte rajčata (čerstvá i ta konzervovaná). Zmírněte oheň a duste ještě zhruba 30 minut. Směs dle chuti osolte a opepřete. Těsně před koncem přípravy přidejte nasekanou bazalku, v ideálním případě čerstvou.“
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4