Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka s macesovými knedlíčky

Polévka s knedíčky z nekvašeného pečiva je typická pro židovský svátek pesach
Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Vaření: 25 minut
Odležení: 1 hodina
P
Polévka Ostatní

Ingredience

    • litr vychladlého domácího hovězího nebo kuřecího vývaru + 125 ml horkého vývaru
    • 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • 3 lžíce tuku sebraného z vývaru
    • 130 g macesové mouky nebo rozemletých macesů (koupíte v obchodech se zdravou výživou nebo třeba v Coopu)
    • 1 lžička soli
    • 1 lžička mletého zázvoru

Příprava jídla

1 V misce smíchejte žloutky s tukem a horkým vývarem. Všechny suché ingredience promíchejte a přidejte je do tekutiny. V jiné čisté míse vyšlehejte bílky a opatrně je přimíchejte do hmoty. Směs zakryjte a dejte na hodinu do lednice.

2 Mokrýma rukama tvarujte knedlíčky velikosti vlašského ořechu, vhoďte je do vroucí osolené vody a vařte 25 minut. Mezitím ohřejte vývar. Knedlíčky pak vylovte děrovanou naběračkou a vkládejte do talířů s horkou polévkou. Můžete je podávat i jako přílohu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z hovězí oháňky

Co přidat do polévky, aby byla sytější?

REKLAMA

Přidat komentář