Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Macesy plněné špenátem a mletým masem

Ochutnejte jídlo typické pro židovský svátek nekvašených chlebů pesach. Až svátky skončí, dají se macesy v tomto receptu nahradit jiným, dostatečně tenkým pečivem.
Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 30 minut
P
Zelenina Ostatní

Ingredience

    • 6 lžic rostlinného oleje
    • 1 středně velká cibule, jemně nakrájená
    • 200 g mletého hovězího masa
    • 1 lžička soli
    • 750 g mraženého špenátu, rozmrazeného
    • 1 hrnek rozmačkaných vařených brambor
    • 3 vejce
    • 1 balení macesů (prodávají obchody se zdravou výživou nebo třeba Coop)

Příprava jídla

1 Zahřejte 2 lžíce oleje a na něm osmahněte cibuli. Přidejte maso, osolte a opékejte, až bude dokonale propečené. Přimíchejte špenát, brambory a dvě vejce a promíchejte.

2 Troubu předehřejte na 180 °C, macesy na dvě minuty namočte do studené vody; až změknou, dejte je oschnout na kuchyňskou utěrku. Pekáč nebo zapékací misku vytřete dvěma lžícemi oleje, vyložte dvěma macesy položenými na sebe a poklaďte náplní. Navrch položte poslední maces, potřete zbylým vejcem smíchaným s olejem a pečte 20–30 minut.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář