Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Francouzský beránek s karamelizovanými jablky

Poctivý francouzský piškot s jablky

Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: Na 1,5l formu
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Pečení 0:25
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 6 vajec + 160 g moučkového cukru
    • 160 g hladké mouky + 20 g škrobu
    • špetka kypřicího prášku do pečiva
    • máslo a hrubá mouka na vysypání formy
    • moučkový cukr na posypání
    • marcipán či marcipánová plastelína (vyrábějí Kovandovi) na ozdobu

    Na jablka

    • 5 nakyslých červených jablek,
    • oloupaných, bez jádřinců, na čtvrtky
    • 150 g moučkového cukru
    • 1 lžíce másla

     

Příprava jídla

1 Vejce a cukr vložte do mísy robotu a 15 minut šlehejte. Směs musí být napěněná a lehká. Zahřejte troubu na 180 °C. Formu vymažte máslem a vysypte moukou, přebytečnou vysypte. Mouku smíchejte s pečicím práškem a škrobem. Špachtlí ji opatrně zapracujte do vaječno-cukrové směsi. Obličejovou část formy naplňte těstem a přiklopte. Pečte 25 minut, nůž by měl vyjít suchý. Beránka hned vyklopte.

2 V rendlíku se silným dnem opatrně nasucho zkaramelizujte cukr, pak sejměte z ohně a vsypte jablka a máslo, zhruba promíchejte. Dejte na plech, zakryjte alobalem a pečte hodinu při 130 °C. Beránka ozdobte, pocukrujte a jezte s jablky.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pascha

Šlehačkový beránek

Přidat komentář