Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pečené kuře s nádivkou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Pečené kuře s nádivkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

celé kuře 1 ks
Rohlík
(4-6) starší, nebo žemle 6 ks
Vejce 2 ks
Máslo
Sůl
Pepř
Muškátový oříšek
Petrželka
nebo pažitka (čerstvá či sušená)
Mléko
Kuře omyjeme, osolíme a připravíme do pekáčku nebo pečící misky. Žemle nakrájíme nebo natrháme na menší kousky a necháme máčet v mléku. Mezitím utřeme máslo s trochou soli, kořením a žloutkem. Z bílků uděláme hustý sníh. Do utřeného másla vmíchám vyždímané žemle (ne úplně suché), umixujeme ponorným šlehačem, můžeme přidat umixovaná drůbeží játra s pórkém nebo cibulí, a sníh z bílků. Nádivkou naplníme kuře uvnitř i pod kůží na prsou. Na kůži můžeme položit a nechat rozpustit kousek másla. Podlijeme trochou vody. Přiklopíme víkem a necháme péct. Můžeme jej několikrát obrátit, aby se rovnoměrně propeklo a občas polijeme výpečkem. Ke konci pečení odklopíme a necháme propéct kůrčičku do křupava. Naporcujeme a podáváme s rýží nebo bramborem.
Autor: ivetastro

Obchod Apetit