Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pečené kuře s nádivkou

Popis receptu: 
pečené kuře s nádivkou
Autor: Iveta Strobachová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    celé kuře 1 ks Rohlík (4-6) starší, nebo žemle 6 ks Vejce 2 ks Máslo Sůl Pepř Muškátový oříšek Petrželka nebo pažitka (čerstvá či sušená) Mléko

Příprava jídla

Kuře omyjeme, osolíme a připravíme do pekáčku nebo pečící misky. Žemle nakrájíme nebo natrháme na menší kousky a necháme máčet v mléku. Mezitím utřeme máslo s trochou soli, kořením a žloutkem. Z bílků uděláme hustý sníh. Do utřeného másla vmíchám vyždímané žemle (ne úplně suché), umixujeme ponorným šlehačem, můžeme přidat umixovaná drůbeží játra s pórkém nebo cibulí, a sníh z bílků. Nádivkou naplníme kuře uvnitř i pod kůží na prsou. Na kůži můžeme položit a nechat rozpustit kousek másla. Podlijeme trochou vody. Přiklopíme víkem a necháme péct. Můžeme jej několikrát obrátit, aby se rovnoměrně propeklo a občas polijeme výpečkem. Ke konci pečení odklopíme a necháme propéct kůrčičku do křupava. Naporcujeme a podáváme s rýží nebo bramborem.
REKLAMA

Přidat komentář