Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na chilli s medem

Rychlá orientální specialita. Použijte ty druhy zeleniny, které máte zrovna po ruce. Lehké jídlo, snadný postup.

Vydání: 2005/3
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Příprava 0:10
Asijská

Ingredience

    • 1 lžíci olivového oleje
    • 400 g kuřecích prsíček, nakrájených na kousky
    • 1 červenou papriku, nakrájenou  na proužky
    • 6 jarních cibulek nebo 1 pórek, očištěné a šikmo jemně nakrájené
    • 120 g rýžových nudlí
    • 1/2 lžičky chilli (i více, podle chuti)
    • 3 lžíce sójové omáčky
    • 1 lžíci medu
    • 4–5 menších listů kapusty
    • hrst nasekaného koriandru nebo petrželky
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. V konvici si dejte vařit vodu. Ve velké silnostěnné pánvi nebo woku rozehřejte olej (nejprve nechte rozpálit suchou pánev nebo wok, pak teprve na ni vlijte olej – to je správný asijský postup). Vsypte kousky kuřecího masa a při vyšší teplotě je za stálého míchání smažte. Přisypte proužky papriky a bílou část cibulek nebo pórku (zelenou použijete za chvíli). Promíchejte.

2. Rýžové nudle dejte do misky a přelijte vroucí vodou z konvice. Nechte je stát; ke změknutí potřebují zhruba čtyři minuty. Do pánve přidejte chilli, sójovou omáčku i med, osolte, opepřete a promíchejte. Zatímco se směs vaří, složte kapustové listy na sebe a překrájejte je na širší proužky. Tuhá žebra odstraňte.

3. Přisypte do pánve kapustu, přikryjte poklicí a minutu poduste. Potom směs odkryjte, posypte koriandrem nebo petrželkou a zelenou natí cibulky či pórku. Sejměte pokrm z ohně a podávejte okamžitě, se scezenými a okapanými rýžovými nudlemi.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/05, str.19

Přidat komentář