Obrácený šalotkový koláč vás dostane vrstvou rozpečeného aromatického sýra – báječně podtrhne chuť náplně.
Suroviny
Postup
Šalotky dejte do hrnce a zalijte vroucí vodou. Přiklopte a nechte 5 minut odpočinout. Slijte a oloupejte. Podélně je překrojte napůl, některé mají už rovnou dvě části. V pánvi na směsi oleje a másla je zvolna opékejte 10 minut, až změknou a zezlátnou. Přidejte balzamikový ocet, cukr, tymián, lžíci vody, osolte, opepřete a za občasného míchání opékejte dalších 5 minut. Obsah pánve rozprostřete do koláčové formy o průměru 20 cm a nechte vychladnout.
Troubu předehřejte na 190 °C. Rozdělte těsto na dvě poloviny a každou zvlášť vyválejte na kruh o průměru 25 cm. Jedním plátem zakryjte šalotky. Posypte sýrem a přikryjte druhým plátem. Přečnívající okraje těsta stiskněte a zahrňte je kolem náplně dolů. Pečte v troubě 25–30 minut dozlatova. Vyjměte a nechte pět minut odpočinout, pak obraťte na servírovací talíř tak, aby šalotky byly nahoře. Nakrájejte na dílky a hned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 5 receptů s balzamikovým octem(5 receptů)