Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krém z bílé čokolády s balzamikovými jahodami

Čokoládový krém ochucený bazalkou a jahody s balzamikem působí na první pohled poněkud extravagantně. Nebojte se toho – výsledek vás ohromí.
Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení: 1 hodina
P
Středomořská

Ingredience

    • 284 ml smetany ke šlehání
    • 1 svazek bazalky, nasekaný i se stonky, + další lístky na ozdobu
    • 300 g dobré bílé čokolády (např. Château Feine Weisse nebo Orion), nasekané
    • 50 g světlého třtinového cukru
    • 2 lžíce balzamikového octa
    • 250 g jahod, přepůlených

Příprava jídla

1 V hrnci na středním plameni přiveďte k jemnému varu smetanu s bazalkou. Sejměte a nechte 5 minut odpočinout. Přeceďte, odstraňte bazalku a vraťte ochucenou smetanu do hrnce. Znovu zahřejte těsně pod bod varu. Sejměte z ohně a ihned vmíchejte čokoládu; až se rozpustí, rozmíchejte dohladka. Krém rozdělte do pohárů a nechte chladit nejméně hodinu, až ztuhne.

2 V kastrůlku promíchejte cukr, balzamikový ocet a 2 lžíce vody. Na středním plameni asi 5 minut míchejte, až se cukr rozpustí a objem tekutiny se zmenší na polovinu. Vzniklý sirup nechte vychladnout. Pak ho přelijte přes jahody a nechte hodinu marinovat. Jahody rozdělte na krém z bílé čokolády a ozdobte bazalkovými lístky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

5 receptů s balzamikovým octem

REKLAMA

Přidat komentář